Scriptul bengalez – Filmul Comoara (2024)

Va rugam sa consultati pagina minunata de Richard Ishida pentru mai multe informatii. Retineti ca pagina curenta nu este despre limba bengali, ci despre script. Putin informatii despre limba sunt disponibile si in alta parte. Exista, de asem*nea, o pagina care descrie modul in care a aparut scriptul. cthulhu p*rn

In aceasta pagina, nu folosesc unicode, ci folosesc imagini incorporate pentru a putea fi vizualizate peste tot. Simbolul apare ori de cate ori scriptul pe care il foloseam nu avea scrisoarea care sa-i demonstreze utilizarea. (Scripturile unicode curente sunt complete, dar nu am actualizat inca aceasta pagina.)

In afara de punctuatiile, cifrele si alte simboluri utilizate pentru a scrie numere, scriptul bengalez este un script alfabetic, dar, ca toate scripturile indiene, este mai bine inteles ca un script silabic in care simbolurile silabelor sunt adesea, desi nu intotdeauna, derivate. danielley ayala p*rn din sunetele constitutive ale silabei. Pentru silabele consonant-vocala izolate si consoana-vocala-consoana, aceasta se transforma intr-o „abiguda”, dar aceasta este completata de o multime de reguli pentru legaturile consoanelor-consoane. Natura abiguda a scenariului isi are originea din scenariul brAhmi din nordul Indiei care dateaza cu cateva secole inainte de era comuna. Desi se considera sigur ca conceptul de scriere alfabetica a venit in India din scriptul aramaic, scenariul pare a fi o inventie in India. squid p*rn Daca un studiu al foneticii face parte din studiile gramaticale ale SaMskRta, un domeniu in care indienii au dezvoltat logica la fel cum a facut Euclid cu geometria in Grecia, nu este surprinzator faptul ca alfabetul de baza este organizat pe principii aproximativ logice. Desi, aici descriu scrisul bengalez, imprumut foarte mult din terminologia saMskRta, dupa cum este necesar.

Diviziunea primara in alfabet este intre vocale si consoane. O silaba deschisa consta dintr-o serie de consoane urmata de o vocala, in timp ce o silaba inchisa se incheie intr-o serie de consoane dupa o silaba deschisa. tf2 p*rn gif Scriptul este conceput pentru a descrie silabele deschise: silabele inchise sunt tratate ca o silaba deschisa urmata de una incompleta.

Astfel, literele care infatiseaza vocalele sunt utilizate atunci cand formeaza singura componenta a unei silabe. Exista urmatoarele vocale a, A, i, I, u, U, R, e, ai, o si au. (o i sau un u este scrisa ca _i sau _u daca silaba precedenta se termina in a). anya ivy p*rn gif a, i, u si R sunt vocale scurte, restul sunt lungi, desi in bengala moderna toate au o valoare scurta. a si A sunt vocale guturale, i, I, e si ai sunt palatale, u, U, o si au sunt labial si R este retroflex. Prima parte a alfabetului pana la R este inchisa si frontala, restul sunt inapoi si deschise. ai si au sunt dipthong-uri, iar in modernul bengali se pronunta ca o + i (IPA [oj]) si o + u (IPA [ow]). dennis west p*rn Vocalul e adesea preia valoarea limbii engleze a in cat (IPA [ae] daca puteti vedea caracterul unicode), desi uneori isi pastreaza valoarea initiala (IPA [a]). Valoarea lui este extrem de variabila: in silaba initiala suna adesea ca o versiune scurta a vocalei in engleza capturata (adica IPA [ɔ] daca puteti vedea unicode), iar in silaba finala a unui cuvant-unitate este adesea omisa decat daca urmeaza mai multe consoane sau stand singur. In alte pozitii, este de obicei inlocuit cu o (IPA [o]) in pronuntare. In bengaleza, R se pronunta ca rhi (IPA [ri] este comuna), iar vocalele saMskRta RR (versiunea lunga a R), L (dentarul scurt inchis) si LL nu sunt folosite, desi L obisnuia sa fie numarate in alfabet pana de curand. ranken p*rn Au simboluri (respectiv), dar nu sunt folosite pentru a scrie bengaleza. A este o vocala inconjurata inapoi (IPA [α]). Restul vocalelor (i, I, u, U, e si o) sunt ilustrate in cuvintele engleze hit, caldura, put, radacina, tarziu si rece, desi lungimea este suprimata in bengali, Simbolurile IPA ar fi [i] pentru primele doua, [u] pentru urmatoarele doua, si [e] si [o] pentru ultimele. Forma superlonga a vocalelor lungi care exista in saMskRta lipseste in bengaleza. kara lee p*rn

In plus, exista un simbol vocal a ^ yA () care nu apare in alfabet. Tehnic este silaba unica ayA (spre deosebire de silaba yA dupa silaba a) si se pronunta ca a in engleza cat (IPA [ae]). In bengali antici, uneori a luat locul lui Y, si chiar avea modificatori vocali (vezi mai jos) atasat la ea. Aceste forme obolete sunt reprezentate ca a ^ i, a ^ I etc. primarina p*rn (Retineti ca in scenariu, a ^ a si a ^ A nu pot exista, ele ar fi la fel ca a sau A.)

Exista, de asem*nea, un simbol care indica litera a care este asimilata intr-o e sau o anterioara de regulile liasionului. Se foloseste numai la scrierea saMskRta in scriptul bengali.

Exista doua caractere speciale, M si H, care conteaza ca fiind vocale si consoane. fortnite save the world p*rn

  • harper hempel p*rn
  • free hardcore p*rn download
  • sade mare p*rn
  • the shape of water p*rn
  • kim anh p*rn
  • virgin rape p*rn
  • black thot p*rn
  • gay gainer p*rn
  • india village p*rn
  • vicky aisha p*rn
  • scooby doo hentai p*rn
  • cute milf p*rn
  • brilliantly divine p*rn
  • brain drain p*rn
  • dillon rose p*rn
  • octoling p*rn
  • disney p*rn reddit
  • forced creampie p*rn
  • silver sable p*rn
  • upload p*rn

Acestea se pronunta ca ng (IPA [ŋ]) si o respiratie dura ca h (IPA [h], dar fara vointa) la sfarsitul unei silabe si, prin urmare, acestea sunt intotdeauna singure, niciodata combinate cu vocalele sau consoanele succesive. Daca M este urmata de o consoana inchisa, pronuntia sa se schimba pentru a fi aceeasi cu cea de-a cincea grupa din care apartine urmatoarea consoana (vezi descrierea consoanelor inchise mai jos). La numararea alfabetului, acestea sunt numarate conventional la sfarsitul vocalelor sub forma aM si aH; Desigur, ele apar cu orice vocala care le precede. Inclusiv acestea, vocalele sunt apoi:

a A i I u U R e ai o au aM aH

Simbolul pentru M se numeste anusvar, iar cel pentru H este calcat visarga. reddit azeroth p*rn saMskRta avea, de asem*nea, doua simboluri de respiratie (H.) care erau considerate jumatate de H, unul (care a aparut inainte de consoanele labiale) era mai moale decat celalalt (care apare tipic inainte de consoanele guturale). Acestea au simboluri (deci aH este), dar nu sunt utilizate la scrierea bengali. In plus, exista un simbol numit candravindu care nasalizeaza vocala in orice silaba, astfel se poate modifica a la a (IPA [ɔ] la [ɔ̃]) (). human x furry p*rn Retineti ca intrebarea care sta singur ca cuvant este, complet ilogical, pronuntata ca oM (IPA [oŋ]) (sau, mai rar, om, IPA [om]). In plus, modificatorul poate sta singur (pe care il reprezinta prin ~) in fata unui nume care indica faptul ca persoana nu mai este in viata: in acest context, se numeste Ishvara (IPA [iʃʃɔr]).

Consonantele sunt impartite in consoane inchise (numite vargya) si consoane deschise (numite antastha). Primii vin in cinci grupuri de cinci si in fiecare grup reprezinta un nevazat (aghoSa) neaspirat (alpaprANa), aspirat fara voce (mahAprANa), vocal (ghoSa) neaspirat, voit aspirat si, respectiv, voci nazale neaspirate (nAsikya). telugu p*rn videos Simbolul de baza pentru consoana este ilustrat folosind simbolul pentru o silaba formata din consoana respectiva si a. Cele cinci grupuri sunt guturale (numite kaNThya sau ka vargIYa: k, kh, g, gh, G) (IPA [k], [kʰ], [g], [gʱ], [ŋ]), palatale (numite tAlavya sau ta vargIYa: c, ch, j, jh si J) (IPA [tʃ], [tʃʰ], [dʒ], [dʒʱ], [ɲ]), retroflex (numit murdhanya sau Ta vargIYa: T, Th, D, Dh, N) (IPA [ʈ], [ʈʰ], [ɖ], [ɖʱ], [n]), dentar (numit dantya sau ta vargIYa: t, th, d, dh, n) (IPA [ t̪], [t̪ʰ], [d̪], [d̪ʱ], n]) si labial (numite oSThya sau pa vargIYa: p, ph, b, bh, m) (IPA [p], [pʰ], [b], [bʱ], [m]) consoane ; Pronuntia lor este ca omologii englezi, cu exceptia urmatoarelor: G se pronunta ca ng, c ca ch in biserica engleza, J ca n de spaniola, T, Th, D, Dh si N sunt putin mai dure decat in ​​engleza, in timp ce t, th, d si dh sunt usor mai moi ca in franceza. In bengala moderna, diferenta dintre N (murdhanya Na) si n (dantya na) este greu de observat.

Consonanta deschisa este formata din semivocalele (y / Y, r, l, v) si sibilantele (sh, S, s, h). murrsuit p*rn Semivowel palatal (kaNThatAlavya) y este acum pronuntat ca j (IPA [dʒ]) (si numit antastha ja), cu exceptia combinatiilor cu o varianta Y pronuntata ca engleza y (in IPA devine [e] sau dispare) (si numit antastha a, in textele bengali vechi, o vocala simpla este adesea folosita in loc de Y), iar semivowel labial (dantyoSThya) v (numit antastha va) indistinguishably de la b (IPA [b]) (numit vargya ba). Retroflexul (murdhanya) r (IPA [r]) este mai trilat decat in ​​engleza si l dentar este ca in engleza (IPA [l]). Sibilantele retroflexe (murdhanya) S, dentare (dantya) si palatale (tAlavya) sunt toate pronuntate aproape in mod echivalent in bengali (IPA [ʃ] alofonic cu [s]) ca consoana initiala in zaharul englezesc; si h (scris ca _h in cazuri rare, cum ar fi in silaba care contine b + h; dupa cum este necesar in utilizarea bengali vechi) se pronunta ca limba engleza non-silentioasa h (IPA [h]). Exista, de asem*nea, formele rulate D. vr incest p*rn (numite Dae shunyo Da) si Dh. (numit Dhae shunyo Dh.a) care sunt mult mai grele decat r (IPA [ɽ] si [ɽʱ].

Acestea urmeaza modelul general ilustrat mai jos pentru consoana k:

k ka kA ki kI ku kU kR kRR kL kLL ke kai ko kau

(Daca este nevoie, reprezinta modificatorul vocalului izolat ca ^^ i etc. ms palomares p*rn Modificatorul vocal pentru a ^ yA este de obicei scris si tratat ca yA, dar in cazurile rare, cand este posibila confuzia, este scris ca ^ yA. ) Cu toate acestea, vocalele u si U se combina cu consoana r si consoanele grupari tr, str, bhr si shr in lateral, asa cum este ilustrat de ru si rU (). In plus, gu, shu, hu si hR sunt speciale ().

Grupurile de consoane sunt cea mai grea parte a scriptului bengalez de invatat. antonella la sirena p*rn O regula simpla este ca consoanele conjugate sa fie citite de sus in jos si de la stanga la dreapta. Cu toate acestea, o serie de consoane se schimba atunci cand sunt combinate. Astfel, formele combinate de m-, r-, l- S- si s- sunt exemplificate prin urmatoarele:

mba rka lka STa ska

In mod similar, formele combinate de -t, -th -dh, -n, -T, -m, -y, -r, -l, -v / -b si -s sunt ilustrate mai jos:

pta stha ddha nna STa dma kya dra kla dva ksa

(Retineti ca -yA se pronunta ca vocala in pisica engleza, altfel adaugarea de -y sau -v la orice consoana alta decat r duplica sunetul acelei consoane.)

Exista, in plus, o multime de forme speciale care nu sunt in mod recunoscut legate de elementele constitutive. beverly d’angelo p*rn Urmatoarele ofera o lista a celor dificile (Jcha trebuie adaugata la lista):

kka kTa kta kra kSa Gka Gkha Gga jja jJa Jca Jja TTa

tta ttha tra dda nta ntra nya ppa bhra STha SNa sTa sya hma hNa

Retineti ca kSa se pronunta kkha si jJ ca gy.

In bengaleza numerele intregi sunt scrise folosind sistemul de valori zecimale. Simbolurile pentru cifre sunt:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

In plus, exista simboluri speciale care indica fractii simple: urmatoarele ar trebui sa fie reprezentarea fractiilor 1/16 – 15/16: cu exceptia faptului ca fontul pe care il folosesc pentru asta l-a incurcat! Acea afacere 3/4 pare de sus, iar cele 2/16 si 3/16 sunt atat de prost scrise incat par versiuni inclinate ale acelorasi. In plus, sume intregi sunt postfixate de simbol, iar simbolul valutei (o forma a primei litere a cuvantului TAkA) este.

Acestea sunt doua simboluri native de punctuatie bengali (transliterare: | si ||, bengaleza), care indica respectiv sfarsitul unei propozitii sau al unei linii de poezie si o pauza mai grea (precum sfarsitul unei cupluri sau a unei strofe in poezie). In practica, sunt utilizate, de asem*nea, semnele de punctuatie ale scriptului roman, cum ar fi virgula, semnul de intrebare si ghilimelele si altele.

Scriptul bengalez – Filmul Comoara (2024)
Top Articles
Western Union Nj
4 Idaho Students Were Killed and Police Say They Have No Idea What Happened
Happel Real Estate
Edutone Skyward
Craigslist Greencastle
Treasure Hunt Deals Racine Wi
Pogo Express Recharge
Teamsideline Manatee
Bingo Bling Promo Code 2023
Savannah Rae Demers Fanfix
Mercy Baggot Street Mypay
Ticket To Paradise Showtimes Near Laemmle Newhall
Practice Assist.conduit.optum
Restaurant-grevesmuehlen in Freiburg im Breisgau
Slither.io | Play the Game for Free on PacoGames
Myth or Fact: Massage Parlors and How They Play a Role in Trafficking | OUR Rescue
Icy Veins Necromancer Diablo 4
Cuộc thi “Chung tay vì an toàn giao thông” năm 2024
Hướng Dẫn Trade Bittrex
Huniepop Jessie Questions And Answers
Fk Jones Obituary
Ice Dodo Unblocked 76
Craigslist Scranton Pennsylvania
Dawat Restaurant Novi
Software For Organizing A Pledge Drive Crossword Clue
Perugino's Deli Menu
360 Training Food Handlers Final Exam Answers 2022
Eddie Messel Leaving 1011
Urbfsdreamgirl
Best 43-inch TVs in 2024: Tested and rated
Best Pizza Marlton
Gw2 Blue Prophet Shard
Urgent Care Near Flamingo Crossings Village
Mybackpack Bolles
Top 10 Best OSRS Ranged Weapons (Bows + Crowssbows) – FandomSpot
Low Tide In Twilight Mangabuddy
Tandon School of Engineering | NYU Bulletins
Bernadette Peters Nipple
4225 Eckersley Way Roseville Ca
Urbn Employee Appreciation Fall 2023
How Do I Change My Usaa Pin
Cvs On 30Th And Fowler
Experity Installer
Hyundai Elantra - modele, dane, silniki, testy
AI Packgod Roast Generator [100% Free, No Login Required]
Gasmonkeygarage.com Cars For Sale
Jefferson County Ky Pva
Bass Tracker Boats For Sale On Craigslist
Walmart Makes Its Fashion Week Debut
The Eye Doctors North Topeka
Bòlèt New York Soir
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 6257

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.